ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“​Демократична България” внесе в парламента предложения за по-ниски цени на горивата

Атанас Атанасов

Формация "Демократична България", в която влизат Да, България, ДСБ и Зелените, внесе в парламента предложения за промени в законодателството, които да доведат до поевтиняване на горивата при запазване на конкуренцията в сектора. Основното предложение е да отпадне Закона за горивата и да бъдат променени законите за ДДС и за акцизите, и данъчните складове. Формацията няма право на законодателна инициатива, тъй като не е парламентарно представена партия, но предложенията им могат да бъдат припознати или не от народните представители.

"Предлагаме народните представители да изменят няколко действащи закона и на първо място да отменят този прословут картелен закон за горивата, който беше приет с пълно единодушие през лятото, и с който на практика ликвидираха конкуренцията в търговията с горива и по този начин създадоха тази коалиция, която наричаме коалиция "Лукойл"", заяви Атанас Атанасов пред БНТ.

Мартин Димитров подчерта, че искат да видят дали има един, поне един народен представител, който да поиска по-голяма конкуренция на пазара на горива.

"Сега за нашите конкретни предложения – увеличаваме достъпа до акцизните складове, знаете, че една компания след наше спечелено дело през 2005 г. стана ясно че притежава 80% от данъчно акцизните складове – "Лукойл", каза Димитров.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст