Пуснаха снимки на разрушен участък от оградата с Турция

гранична ограда

Депутатът от БСП Николай Цонков заяви в кулоарите на парламента, че е публикувал на страницата си във Фейсбук изпратени от граждани снимки на разрушен участък от оградата по границата край Дълбок дол, Малко Търново. Той щял да попита областния управител на Бургаска област за случая, но по принцип социалистите очакват резултатите от проверката на прокуратурата по сигнала, който преди месеци подадоха заради съмнения за злоупотреби и нередности при строежа на оградата.

"След сигнал на БСП прокуратурата разследва строежа на оградата по границата. Сигналът е свързан със съмнения за корупционни прояви на лица, заемащи висши държавни длъжности", написа Цонков на страницата си във Фейсбук.

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви преди време, че ако експертизата за оградата по границата потвърди изводите в доклада на ДАНС, ще има обвиняеми министри и областни управители.

"Къде е резултатът от разследването? Къде е отговорността на управляващите?", пита депутатът от БСП

Валери Симеонов, който като вицепремиер отговаряше за инженерното съоръжение по границата с Турция, обясни пред медиите в парламента, че снимките са автентични, а причината са поройни дъждове.

"Това ще се случва и занапред, защото оградата е направена на изключително насечен терен. Вече се работи по възстановяването й. Парите за поддръжката на граничното съоръжение са осигурени и областните управители разполагали вече със средствата. Винаги на такива места, до отстраняването на пораженията, се поставят 24-часови постове, подчерта депутатът.
   

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст