ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Допълниха състава на екипа по проект „Еlectronic Xchange of e-Evidences with e-CODEX“ финансиран от ЕК по програма „Justice“

ВСС

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет определи Гергана Мутафова за участие по проект „Electronic Xchange of e-Evidences with e-CODEX“, финансиран от Европейската комисия по програма „Justice“. С решението от днес, бе допълнен екипът по проекта, в който участват прокурори от отдел „Международен“ и отдел „Аналитичен“ на ВКП, както и съдебни служители от АГП и ВСС.

Пленумът на ВСС с решение по протокол №20 от 22.06.2017 г. одобри участието на Република България в проект „Електронен обмен на електронни доказателства чрез e-CODEX – EXEC“, финансиран от Европейската комисия  по програма „Правосъдие“. Висшият съдебен съвет е определен за компетентна и водеща институция относно участието на България.

Проектът е насочен към осигуряване на възможността държавите членки да обменят европейски заповеди за разследване (ЕРЗ) и свързаните е-доказателства изцяло по електронен път чрез използване на възможностите на E-CODEX.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст