ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Още пари за силовите ведомства

На заседанието си в сряда (12 декември) правителството одобри нови допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2018 година. Средствата са в размер на 30 000 000 лева. От тях 7 000 000 лв. са за издаването на българските лични документи  и 23 000 000 лв. за неотложни разходи, свързани с текущата издръжка на министерството.

Одобрени бяха и разходи за Националната служба за охрана в размер на 1 700 000 лв., с които ще бъдат изплатени дължими обезщетения по Закона за НСО.

Отпуснати бяха и пари по бюджета на Държавната агенция "Разузнаване" в размер на 1 000 000 лв., които са предназначени за издръжка на задграничната дейност на агенцията.

Средствата по бюджета на НСО се осигуряват за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2018 г., а средствата по бюджетите на Комисията за защита от дискриминация, Държавната агенция "Разузнаване" се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2018 г., уточниха от Министерския съвет.

Кабинетът облажи и Комисията за защита от дискриминация (КЗД), като отпусна пари в размер на 125 000 лв., които са предвидени за осигуряване на достъпна архитектурна среда за хората с увреждания в регионалните офиси на комисията и за откриване на шест нови регионални офиса. Министерският съвет одобри и допълнителни 1 900 000 лв. за МВнР, предназначени за осигуряване на средства на дългосрочно командированите служители в задграничните ни представителства и за обезпечаване на актуална софтуерна поддръжка за нуждите на Националната визова информационна система (НВИС) и на визовата дейност в консулските служби на България. Инфраструктурата на НВИС е система с национално значение и трябва да гарантира непрекъснат, целогодишен и денонощен достъп до ресурсите и до визовата информационна система на ЕС не само на МВнР, но и на всички национални органи, имащи съответните права, сред които е и МВР.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст