ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Грешка в призовката отложи делото на омбудсмана срещу “Топлофикация София” и таксите “юрисконсулт”

Административен съд София - сграда

Делото на омбудсмана Мая Манолова срещу "Топлофикация София" беше отложено за 18 февруари. Причината е, че погрешка съдът е призовал като ответна страна по производството  фирмата "Топлофикация" вместо изпълнителния директор на дружеството. Делото е заради отказа на дружеството да предостави информация за таксите за т.нар. "юрисконсултски възнаграждения", които прибира от свои длъжници, сочи БНР.

На влизане в Софийския градски административен съд, където се гледа делото, омбудсманът припомни, че още през есента на 2016 година е поискала от тогавашната управа на "Топлофикация" за това за какво дружествата разходва 15 милиона лева, събрани от длъжниците му, за така наречените "юрисконсултски възнаграждения". Отговор и до момента няма, въпреки че новото ръководство пое ангажимент да предостави информацията, заяви Манолова: "Представете си, след като омбудсманът не може да получи искана информация от "Топлофикация", какво се случва с гражданите. Отношението всъщност всички го знаят – високомерно, неуважително, пренебрежително, размотаване, бюрокрация".

Според Манолова само през 2015 година дружеството е събрало над 15 милиона лева от 21 000 потребители в столицата чрез започнати дела срещу тях. С тези производства компанията е поискала минимум 300 лева пред съда, 350 лева пред частен съдебен изпълнител.

Дължими са ѝ 300 лева по исковото производство, посочват от пресцентъра на обществения посредник и това на фона на факта, изтъкват те, че заплатите на юристите на "Топлофикация" са включени в цената на топлинната

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст