Седем месеца отсрочка за новите касови апарати

борисов

Сроковете за прилагане на Наредба Н-18 за касовите апарати ще бъдат променени за част от търговците до септември. Сроковете за прилагане на наредбата за касовите апарати ще бъдат променени за част от търговците до септември. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов след среща с представители на бизнеса.

Тази сутрин премиерът Бойко Борисов и финансовият министър се срещнат с представители на бизнеса заради промените в Наредба Н-18 и изискванията за смяна на касовите апарати и софтуера за връзка с НАП.  Срещата е по настояване на Българската стопанска камара. Работодателската организация остро разкритикува текстовете, като дори заплаши, че ще сезира Европейската комисия, Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд. Според БСК новите текстове противоречат както на местното, така и на европейското законодателство. 

„Ще търсим решение с бизнеса за прилагане на наредбата. Реалното отчитане на оборотите трябва да бъде решено и процесите да бъдат изсветлени. Голяма част от оборотите се крият и това е целта на изменението на Наредба 18“, заяви министър Горанов. 

Шефът на БСК Радосвет Радев заяви, че е доволен от диалога и в следващите дни заедно с кабинета ще пишат финалния вариант на наредбата  18, която урежда имплементацията на на процеса. Радев заяви, че времето ще де използва активно и от софтуерните специалисти за написване на новите програми. И че повечето от тях са български фирми.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст