Рецесия се бори с нови заводи и високи заплати, каза Борисов

бойко борисов

Продължавайте да строите. Рецесия така се бори – с нови заводи, с нова работна ръка и, естествено, високи заплати. поздравление. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който заедно с финансовият министър Владислав Горанов откриха нов завод в Петрич. Производствена база е финансирана по плана "Юнкер".

"Дошли сте по магистрала "Струма", видели сте доста багери и машини, които строят по пътя. Много скоро разстоянието между Петрич и София ще се взима за много кратко. Сега е лесно, но преди години до Петрич се стигаше трудно, беше близо до Гърция, до капитализма. Искам да кажа на тези, които се тревожат – ние с Горанов се тревожим от една година за рецесията, в която света влиза. Виждате, че Тръмп отваря резерва, за да не влезе света в криза. На фона на тази прекрасна планина, с финансовия министър вчера в Пещера открихме друг завод, пак със същата прекрасна гледка", каза Борисов на откриването.

Премиерът не пропусна за пореден път да отбележи, че медиите не отразяват достатъчно успехите на правителството. "Сигурно е много трудно за медиите да показват всеки ден откриването на нови заводи. Това е пети завод за АВВ в България, с 460 нови работни места, и да кажеш, че има провал, звучи хумористично", посочи Борисов.

Новият завод в Петрич е втората голяма инвестиция на компанията в региона и петата производствена база на АББ Груп в България. Той е с площ от 7 400 кв.м. и ще произвежда продукти ниско напрежение . Заводът ще създаде още 420 работни места.

Първата производствена база на ABB в Петрич е построена през 1996 върху обща площ от 5 000 кв. м. Петричкият клон на компанията произвежда продукти за управление ниско напрежение и монтиране върху DIN шина. Клиенти на завода са компании на ABB от Германия и Швейцария.

Освен двете си производствени бази в Петрич ABB разполага и с два завода за продукти ниско и средно напрежение в гр. Раковски, както и производствено звено за продукти високо напрежение в Севлиево. Компанията има и модерна сервизна база за турбокомпресори във Варна, която обслужва клиенти от българското и румънското крайбрежие на Черно море. В София се намира главният офис на компанията, както и развоен център за стъпателни регулатори за трансформатори. Към настоящия момент компанията разполага с над 2 700 служители в България.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст