България и Република Корея поставят като приоритети образованието и културата

бойко борисов

България и Република Корея са поставили образованието и културата като свои приоритети в своите взаимоотношения. "Затова най-отпред бих поставил взаимоотношенията между нашите университети и академии", е казал министер-председателят Бойко Борисов на брифинг в правителствения комплекс в Сеул след своята среща с премиера на Република Корея И Нак-йон.
В разговора Бойко Борисов е отбелязал, че България се надява на подкрепа от правителството в Република Корея за реализирането на проект за производство на батерии за електромобили в България. А това пък би била чудесна възможност да се открие и директна самолетна линия между Сеул и София.
Премиерът Нак-йон е отбелязал, че посещението на Бойко Борисов в Република Корея ще спомогне за задълбочаване на културните и търговските отношения между двете страни в навечерието на 30-годишнината от началото на дипломатическите им отношения.
Южнокорейският премиер е изрази надежда, че компании от неговата страна ще открият отрасли в България, в които да инвестират. Според И Нак-йон в България може да се произвеждат батерии, както и части за електрически автомобили.

Подписан е и Меморандум в областта на енергетиката, който ще допринесе за по-добро сътрудничество в сферата на възобновяемата енергия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст