Допълнителни мерки на МВР в края на коледните празници

кат

Много хора тръгват отново на път в края на Коледните празници. Заради големия поток от автомобили, в последния от почивните дни МВР въвежда редица мерки, за да облекчи трафика. Има ли задръствания и каква е ситуацията на един от най-натоварените участъци – АМ "Струма". Нормално се осъществява движението по автомагистрала „Струма" и главен път Е-79 към този час.

Няма трафик и на една от най-невралгичните точки в Югозапада – кръговото кръстовище в района на Полигона, след Благоевград, където главния път Е-79 преминава към магистрала „Струма".

За да се осигури безопасността на пътя и да се избегнат задръствания, от 14 до 20 часа днес се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по магистралите и най-натоварените пътища в цялата страна.

За улеснение на пътуващите към София, през Владая днес ще има две ленти за движение на автомобилите, които влизат в столицата.

Възможно е образуването на тапи по магистрала „Хемус", в района на тунел "Витиня". Движението в тръбата за Варна е двупосочно, поради ремонт на тръбата за София, затова от пътната агенция съветват да се използват алтернативни маршрути.

И днес от "Пътна полиция" ще следят за нарушения на пътя, като шофиране в нетрезво състояние, с превишена скорост или рисково изпреварване. От АПИ апелират гражданите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия и да спазват указанията на Пътна полиция.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст