МВР задържа и певица при масови арести в София

Човек с белезници

Певицата Лиляна Деянова (известна като ЛиЛана), брат ѝ Александър Деянов (бийтбоксърът SkilleR) и още най-малко шест човека са арестувани при операция на Специализираната прокуратура, започнала на няколко адреса. Проведен е и обиск в офисите на IT фирма в София, в която Деянова е съдружник, каза пред bTV нейният адвокат Николай Хаджигенов.

По информация от МВР за 24 часа са задържани общо 8 души.

През последните години ЛиЛана се изявява в публичното пространство не като поп изпълнител, а като технологичен предприемач. Тя презентира платформата на Агенция "Пътна инфраструктура" за информация в реално време за катастрофи и ремонти, а освен това е в Съвета на директорите на тол оператора "Телетол". Отново с нея е свързана и платформата за подаване на сигнали за нередности civi.bg.

В ареста е и другият съдружник в IT фирмата, потвърди адвокат Хаджигенов.

Според прокуратурата задържаните са действали като организирана престъпна група. Разследват се злоупотреба с европейски средства и данъчни престъпления. Прокуратурата проверява и дали Деянова не е подставено лице на бизнесмена Васил Божков. Но днешната операция била по дело, различно от разследването срещу Божков.

От държавното обвинение потвърдиха, че певицата е в ареста за 24 часа, но обявиха, че повече подробности по разследването ще бъдат съобщени в началото на следващата седмица.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст