След Монако и Франция отмени кръг от надпреварата във Формула 1

формула 1

Франция отмени кръг от надпреварата във Формула 1, който бе насрочен за 26-28 юни тази година. Причината е пандемията от коронавирус, съобщиха организаторите на състезанието.

Френският президент Еманюел Макрон удължи до средата на юли мерките за предотвратяване на разпространението на коронавирусна инфекция. „Ние сме в тясна връзка с френския промоутър, наблюдаваме ситуацията с коронавируса“, каза Чейс Кери, изпълнителен директор на Формула 1. „Отмяната на Гран При на Франция ще разочарова нашите фенове и цялата общност на Формула 1, но ние изцяло подкрепяме решението на френските власти и се надяваме скоро да се върнем към пистата на Пол Рикар", допълни Кери.

Гран при на Монако бе отменен по-рано поради пандемията на коронавирус, а етапите в Австралия, Бахрейн, Виетнам, Канада, Китай, Холандия, Испания, Азербайджан и Канада бяха отложени за неопределено време. Според графика, следващият етап трябва да се проведе в Австрия на 5 юли, а надпреварата в Русия е насрочена за 25-27 септември. Също в понеделник организаторите на британската Гран При (17-19 юли) обявиха, че планират да задържат сцената без зрители, ако състезанието не бъде отменено.

Първият френски Гранд при във Формула 1 се е провел през 1950 г. като само веднъж – през 1955 г., е нямало френски етап. Гран При на Франция трябваше за трета поредна година да се проведе на пистата Пол Рикар.

По последна информация броят на починалите пациенти с коронавирус във Франция е достигнал 22 856, а общият брой заразените е 124 575.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст