В дарителската сметка на Здравното министерство са постъпили над 4 млн. лева

министерство на здравеопазването

Над 4 милиона и двеста хиляди лева са постъпили в дарителската сметка на Министерството на здравеопазването към 29 април, съобщават от ведомството. За над милион и триста хиляди лева има изрична воля на дарителите. От тази сума над сто и двайсет хиляди лева са предоставени на лечебни заведения, а милион и 200 хил. лв. са за Националния център за заразни и паразитни болести.

Сумата от близо три милиона лева, за която няма изразена изрична воля на дарителите, ще бъде използвана за закупуване на защитни облекла за многократна употреба, защитни очила, лекарства, апаратура, тестове, лични предпазни средства, консумативи и др., след съгласуване с Националния оперативен щаб.

В DMS сметката на Здравното министерство са постъпили 385 хил. лв. до момента, с които са били купени три респиратора за областните болници в Монтана, Силистра и Шумен.

По бюджетната сметка на ведомството на Кирил Ананиев са постъпили над един милион и половина лева от заплатите на депутатите, министрите и политическите кабинети. Те са разпределени към регионалните здравни инспекции за тестове.

Министерството на здравеопазването е получило и дарения в натура от Китай на защитни средства, лекарства и тестове.

Две хиляди души на първа линия в борбата с коронавируса са получили по 1000 лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст