Божков публикува данъчна справка: Към 17.06.2020 г. не дължа никакви данъци и такси на хазната

Васил Божков

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков публикува във Фейсбук скрийнпринтове от страницата на Националната агенция за приходите, показващи справка за задълженията и плащанията към хазната.

"Към 17.06.2020 година не дължа никакви данъци и такси на хазната. Всеки, който твърдеше и твърди противното ще, бъде съден. Можете да видите и данъците, които съм платил в България като физическо лице през последните 4 години", написа Божков.

"Фактите и доказателствата не значат нищо за прокуратурата. Не са им необходими, за да обявят всеки за престъпник. С активното съдействие на управляващата #хунта – недосегаема и невидима за Гешев", се казва още в публикацията.

Хазартният бос пише, че инструментите на "инструмента" са фалшиви доказателства, лъжи, неспиращ терор и заплахи към свидетелите, грабежи и нарушаване на човешки права.

"Освен всичко, което хунтата открадна и заграби от вас, лишиха хазната и от над 500 000 000 лева, плащани от компаниите ми. Унищожението на България може да бъде спряно", подчертава бизнесменът.

Преди няколко дни Божков попита на какво основание се очаква от него да плати на хазната 700 млн. лв. На толкова правителството и прокуратурата оценяват неплатените от него такси от хазартния му бизнес. По-рано премиерът Бойко Борисов го призова да плати и заяви, че "никой не го е закачал".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст