Ремонтът на 9 км път до Долна Митрополия ще струва 6,4 млн. лева

ремонт пътища

Ремонтът на 9,3 км от третокласния път Гулянци – Долна Митрополия, в участъка Долна Митрополия – Победа – Подем в област Плевен ще струва 6,4 млн. лв. Изпълнението на строително-монтажните работи е възложено на Обединение „Инфрастрой 2019“, с участници: „Гарант 90-Цонев и Сие“ ООД и „Хая-С“ ООД.

Средствата за основния ремонт на отсечката са от Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A България – Румъния 2014 – 2020 г. и държавния бюджет. Очаква се строителните работи да започнат през юли, а по договор срокът за изпълнението им е 12 месеца. Стойността на договора за строително-монтажните работи с Обединение „Инфрастрой 2019“ е 6 407 433,60 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществи „Пътконсулт 2000“ ЕООД. Стойността на техния договор е 125 280 лв. с ДДС.

Пътната агенция съобщи, че началото на участъка е при изхода на село Подем, а краят – при пресичането с пътя за гр. Тръстеник и с. Опанец. Проектът предвижда полагане на нова асфалтобетонова настилка, пътни знаци, ограничителни системи /мантинели/ и хоризонтална маркировка. Ще бъде рехабилитиран и мостът на река Барата в град Долна Митрополия, с дължина 10 м. Съоръжението ще бъде с нова пътна плоча, хидроизолация, асфалтобетонова настилка и тротоари. Ще бъде рехабилитирано и долното строене – устоите на моста.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст