ДБ оттегли доверието си от кметицата на “Красно село”

Представяне на икономическия екип на Демократична България Владислав Панев АтанасАтанасов

“Демократична България” оттегля политическото си доверие от кмета на столичния район “Красно село”  Росина Станиславова. 

"Станиславова е създала морално недопустим прецедент, определяйки сама себе си за ръководител на проект, получаващ допълнително заплащане по изпълнявана от районната администрация европейска програма", казват от обединението.

От ДБ съобщават, че тази сутрин ръководството на коалицията е призовало Станиславова да намери начин да възстанови взетите от нея средства. След като тя не направи това, “Демократична България” дарява равностойността на тази сума на SOS детски селища.  

Скандалът около районната кметица се заформи във вторник по време на заседание на финансовата комисия в Столичния общински съвет. Оказа се, че кметицата е получила 7600 лв. като ръководител на проекта "Патронажна грижа", чиято цел е да подпомага засегнати от COVID-19, като на нуждаещите се се предоставят храна, лекарства и други стоки от първа необходимост.

Петима души от екипа, управляващ програмата, е получил 41 000 лв. за възнаграждения. Парите изплатени на кметицата били равни на половината от годишната и заплата.

"Не става въпрос за някаква злоупотреба на кмета, което е смешно и нелепо в тази ситуация, а затова, че сме подразнили някого със своята компетентност и стигайки до един добър резултат за хората", обясни Росина Станиславова.

По думите й проектът е на стойност е 365 хил. лв. "Индикативният брой на потребителите е 230, докато общината е обслужила 510 лица, тоест сме преизпълнили два пъти проекта. В рамките му сме предвидили средства за персонал, популяризиране, за дезинфектанти, предпазни средства", каза още кметицата. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст