Производството на акумулатори остава под влиянието на ковид мерките

пазари

Производителят на стартерни акумулатори, тягови батерии и стационари батерии "Елхим – Искра" АД – Пазарджик не успя да изпълни прогнозата си за януари. 

Предприятието съобщи за приходи от продажби през първия месец на тази  година в размер на 2.69 млн. лева. Трудностите на автомобилния пазар –  и при производителите, и при търговците, си казва думата. Прогнозата бе за продажби за 2.83 млн. лева. 
Неокончателния финансов резултат е загуба за януари в размер на 84 хил. лева. 
Прогнозата на мениджърите на фирмата за приходите от продажби за февруари е в размер на 3.43 млн. лева.

Резултатите от дейността на "Елхим – Искра" АД и през тази година остават силно повлияни от въведените от правителствата на България и в страните от Европа ограничителни мерки във връзка с разпространението на Ковид-19. Естествено продажбите намалят, като спадове има на пазарите в Италия, Франция, Испания, Русия и други. А продукцията на "Елхим – Искра" АД в по-голямата си част (над 90%) се реализират на международни пазари. 

Основни акционери в дружеството са: "Стара планина холд" АД с дял от 51.40% и CPM-Plastic Machinery LTD –  с 16.55% от капитала. Свободно търгувани са 26.36% от книжата с право на глас.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст