Ние плащахме надлежно, а компаниите сега се мотаят

Борисов

Премиерът Бойко Борисов коментира темата със забавените доставки на ваксини и изрази своето възмущение от неспособността на големите фармацевтични компании да спазят уговорените срокове. 

"Ние бяхме надлежни платци, плащахме това, което комисията ни каже солидарно със страните от ЕС. (…) Надявам се да има и съд и да ни се върнат парите от това, което сме инвестирали в тези големи компании", каза Борисов. Той настоява Еврокомисията да е много сурова. Т

Премиерът отново изрази готовност държавата да транспортира пратките ваксини със самолет, за да не спира процесът на ваксинация. При инспекция на строителството на спортна зала в Панагюрище с участието и на външния министър Екатерина Захариева, Борисов заяви, че с въздушен транспорт ще се спестяват по 2 денонощия, за да се запази темпото от последните два дни на ваксиниране по 20 хил. души.

Той коментира още, че според него трябва да се издават зелени електронни паспорти на ваксинираните или преболедувалите COVID-19, за да не им се налага да си правят PCR тестове.

"Зеленият коридор" за масова ваксинация към момента е временно преустановен, като обяснението на властите е забавена доставка на ограничени количества от ваксините на "Астра Зенека".

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст