Временно не се приемат заявления за безлихвен кредит до 6700 лв.

ББР сграда

Българската банка за развитие обяви, че подготвя удължаване на програмата за безлихвено кредитиране на физически лица, които временно не могат да полагат труд поради пандемията от COVID-19. Предложенията са внесени в Министерството на икономиката, което е и принципал на банката.  

"Промените са в контекста на усложнената епидемична обстановка и имат за цел осигуряване на допълнителен финансов ресурс, с който да се отговори на продължаващото активно търсене на безлихвени заеми по програмата", уверяват от Банката за развитие.

Банките-партньори, които отпускат кредитите, временно няма да приемат заявления до официалното приемане на промените в бюджета на програмата.

"Поради достигане на гаранционните лимити, част от търговските банки-партньори по програмата спират временно да приемат заявления на кандидатите. Продължават да приемат нови заявления в клоновете на Инвестбанк и Търговска банка Д", съобщават от ББР.

Програмата е насочена към подкрепа на лица на трудов договор и самоосигуряващи се лица, земеделски производители и сезонни работници, които са преустановили дейността си. След направените междинни промени ББР гарантира заеми до 6 900 лв. и предоставя възможност за кредитиране на граждани, които са били в неплатен отпуск поради пандемията, а в настоящия период на наложени ограничителни противоепидемични мерки са безработни.

Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки, припомнят от банката.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст