ГЕРБ пускат на терена формации за разсейване на гласове

Среща-дискусия с кандидата за президент на Република България г-жа Татяна Дончева на тема: „ПРЕЗИДЕНТЪТ – ГАРАНТ ЗА УСПЕШНА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА”.

Имам конкретна информация за листи, хора и региони, където ГЕРБ са успели да подредят кандидатите на някои от формациите, както и да пуснат на терена няколко формации за отклоняване на вниманието за разсейване на гласове и за вкарване на хора, които са под техен контрол. Това заяви кандидатът на "Изправи се! Мутри вън!" Татяна Дончева.

Даже формално да не принадлежат на ГЕРБ, това са хора, които ГЕРБ държи било с компромати, било с пари, било с други механизми, за да осигурят пробива на тези потенциални формации, коментира още Дончева.

Тя даде пример с коалицията, в която участва "Изправи се! Мутри вън!", която се състезава заедно с друга формация със съседен номер. Според нея това "съседство" е много подозрително. "Анализирайки кой стои зад тази работа, мога да си направя някои изводи", допълни тя пред бТВ. 

Видинчанката Росица Кирова води листа на ГЕРБ. Адвокат на Кирова пък оглавява листа на Слави Трифонов. "Вярвайте ми, ребусът е много сложен", коментира Дончева и допълни, че всички простотии от местните избори се пренасят на национално ниво и на парламентарния вот.

"В тези избори е особено наложително да се осигури присъствието на парламентарни групи, които да не служат за патерица на ГЕРБ и ще положа всички усилия това да не се случи, нито в нашата коалиция, нито във възможния парламент. Приемете, че моето участие в политиката в момента е кратковременно", категорична е тя.

"Марешки е пример за патерица на ГЕРБ, за гласуване на ключови въпроси. Това е начинът на работа и докато те са на власт, това ще е", допълни тя.

Дончева припомни, че с Мая Манолова вече са били депутати. "Познавам я от 2005 г. Това ни свързва. Аз няма да бъда по-различна от себе си. Била съм три мандата в парламента. Продължавам да твърдя, че нямам нико общо с поправката за Ванко1. Аз съм известна като последователен човек, който защитава някакви ценности". подчерта тя. 

"Всички клиенти на Специализирания съд – известни и неизвестни, са вкарани заради конфликт с ГЕРБ. Как си обяснявате случая с Васил Божков, на който са опростени 700 млн. с участие на финансовия министър и Борисов? Фактите, които разказва, не могат да бъдат оправдани. Привидно всичко е станало законно, с участие на шефката на бюджетната комисия, на финансовия министър. Фактите, които Божков разказва, намират опора в живота. Божков разказва с повече факти от Цветан Василев", каза още Дончева.

По думите й откакто ГЕРБ е на власт, вече десет години, доверието в парламента е абсолютно занулено. "Те докараха българското законодателство до равнището на Средновековието. Това влияе върху всичко – върху целия бизнесклимат, върху сигурността на малки и големи предприемачи. Законодателната дейност се използва, за да бъдат изкрадени бизнесите на хората, ползва се за репресия и подтисничество. Време е да се сложи край на всичко това", заяви адвокатът.

Татяна Дончева посочи, че площадът поиска "Мутри вън" и смяна на главния прокурор. "С това трябва да се започне. Нашата цел е влизане в парламента с една парламентарна група. Не смятам да купувам нито застъпници, нито наблюдатели. Не смятам да използвам плакати и плащам глоби. Едни малки ракламни материали ще ми свършат работа. Тази коалиция може да бъде преграда ГЕРБ да си направи коалиция", завърши Дончева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст