Ще има нови бойни машини до края на годината

Представяне на нов танк военни войници полигон

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов даде заявка, че до края на годината ще има договор за нови машини за Сухопътните войски. Това стана по време на годишната конференция на началника на отбраната.

Каракачанов не посочи пред военното ръководство как ще продължи проектът и дали той ще бъде даден на българска фирма. За проекта на стойност милиард и половина лева се борят две чужди компании, но предложенията им надвишават цената. Затова е възложено на държавното дружество "Терем" да подготви становище дали може да работи по проекта.

Решенията обаче се чакат след изборите. Пред военното ръководство министърът на отбраната Красимир Каракачанов коментира като положително сключването на договорите за новите самолети Ф-16 и за новите кораби, ремонтът на танковете и самолетите МиГ-29 и СУ-25, проведените в Covid ситуация учения.

Каракачанов подчерта: "Успяхме да убедим обществото, че армията става все по-способна и сериозна защита на нашата териториална цялост и суверенитет като държава. Вдъхнахме увереност на мъжете и жените в униформа, че периодът на забвение има своя край".

Годишната конференция на началника на отбраната продължава и утре. Очаква се на нея да дойде върховният главнокомандващ Румен Радев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст