Радан Кънев реши, че ще е по-полезен като евродепутат

Радан Кънев

Днес започва изборната кампания за 45 Народно събрание. За първи път от 2009 г. не съм кандидат за народен представител. За първи път от далечната 2001 г. не съм пряко ангажиран в работата на предизборните щабове. Това коментира евродепутатът Радан Кънев, който няма да води листа и ще си остане евродепутат. 

"Благодаря на организациите на Демократи за силна България , които ме издигнаха за кандидат, и на лидерите на коалицията Демократична България. Именно защото от 20 години участвам в изборни кампании, знам две неща: 1) В кампанията трябва да участват кандидати, които наистина искат да станат народни представители от съответния избирателен район. Постановките "Аз ще водя листата, а после ще се оттегля" се наказват от избирателите. 2) Изборната кампания изисква ангажимент 25 часа в денонощието, 8 дни в седмицата за период от 60 дни при един месец на разположение", обясни той.

Преди всичко, обясни Кънев, близо 15 години в активната политика ме научиха, че гражданите, избиратели или не, очакват от всеки политик да върши работата, за която е получил доверие. Ценят се не обещанията и дори не програмите, колкото и компетентно да са написани, а вече извършените реални действия – на власт или в опозиция.

"Вярвам, че с работата си в Европейския парламент, с позицията си на най-активен български евродепутат и един от 20-те най-активни членове на ЕП изобщо, със законодателните си инициативи, изказванията си, с активната си роля в ЕНП, където съм единствен опозиционен депутат от България, доказах, че това е възможно. Че можем много повече – ние от Демократична България и всички ние, българите", подчерта той.

Евродепутатът обясни, че през месец март ЕП ще проведат две пленарни сесии и десетки важни заседания на комисиите. "Ще разглеждаме важния за България доклад за трудовата мобилност, по който съм основен докладчик на ЕП и ключовия за цяла Европа регламент за Европейския център за заразни болести, част от пакета за Европейски Здравен Съюз, по който съм представител на ЕНП. Само през идната седмица, ще имаме дебати и гласувания за Общата Здравна политика, Програмата Invest.EU, защитата на Европейската индустрия от нелоялна конкуренция, отношенията със Северна Македония и други ключови теми, по които вече съм поискал думата за изказване в пленарна зала", уточни Кънев.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст