Драги деца, дайте да стъпим реално на земята

Парламент Татяна Дончева

Слави Трифонов и неговата формация ни изправиха пред ситуация, която не е съществувала в досегашната 30-годишна практика на съществуването на Конституцията. Това каза пред БТВ депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме" и зам.-председател на Народното събрание Татяна Дончева.

"Не знам как те смятат да решат въпроса със съществуващия указ. Има издаден указ на президента, който е обнародван в "Държавен вестник"", заяви тя.

"Вместо да признаят като нормални хора, че не са реализирали мандата, те ни вкарват в парламентарна  главоблъсканица кое да се гласува и кое не. Няма проблем да се вкара в дневния ред гласуването на министър-председател. Ако някой реши да му направи напук и го избере, той може да си подаде оставката в същия момент", посочи Дончева.

"Наричат ме предател хора, с които никога не сме си казвали добър ден, не сме си обещавали нищо. Драги деца, дайте да стъпим реално на земята. Вие извивахте ръцете на всички, казвахте, че трябва да има само ваш кабинет и няма да се съобразявате с никого, обърна се депутатът от "Изправе се БГ! Ние идваме!" към "Има такъв народ".

"Дадените в този списък за проектокабинет хора в името на промените ли са? Присъствието на този, който вчера беше в сутрешен блок? Напротив, хората бяха много възмутени", добави Дончева.

"ИТН казва, че парламентът трябва да бъде разпуснат веднага. Защо веднага? За няколко месеца могат да се направят много полезни неща", отбеляза тя.

"Брутално и нагло, без никакви мотиви казват, че всички трябва да ги подкрепят. А те имат 65 депутати. Искахме разумно, подробно, със срокове и ангажименти да се разпише споразумение, в което е ясно всеки за какво отговаря", подчерта Дончева.

"В това правителство няма един човек, на когото да му дадеш ресора му. Те искат правителство само за себе си. Ако не искаха това, нямаше да сложат такива хора за министри и да отказват да подкрепят правителство с третия мандат. Нали искахте правителство за България? Изходът е да се направи едно техническо правителство до другата пролет, в което да влязат всички без ГЕРБ и ДПС, с участието и на министри от служебния кабинет. За нас от "Изправи се БГ! Ние идваме" няма проблем с чии мандат ще бъде. Проблемът е по-скоро между "Демократична България" и БСП, за нас няма проблем", каза още Татяна Дончева. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст