Борисов имаше 12 години да реформира здравната система

Румен Радев

"Продължаваме да слушаме гузната истерия на политика, който съсипа българското здравеопазване, прогони лекарите, игнорира протеста на сестрите. Борисов имаше 12 години да реформира здравната система, да изгради Национална детска болница, да достави медицински хеликоптери, да задържи младите лекари в България“, заяви президентът Румен Радев в Добрич. Така той отговори на нападките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че кабинетът не се справя с COVID пандемията.

Държавният глава говори и по темата с овладяването на кризата от коронавирус.

"Правителството прави всичко възможно да овладее кризата с COVID-19 и да осигури работоспособност на всички здравни заведения, без да се затваря държавата", заяви президентът.

Според Радев всички мерки за подпомагане на бизнеса вървят и той може да избира дали да работи при условията, които са му дадени, или да затвори и да получава финансова подкрепа.

"Както знаете, правителството прави всичко възможно да овладее кризата, да осигури работоспособност на всички лечебни заведения – така че, ние да преминем през това изпитание без да затваряме държавата, без да лишаваме българите от социален и културен живот и възможност да упражняват своята професия и да имат доходи, без да разсипваме бизнеса", допълни държавният глава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст