Кристиан Вигенин няма да бъде карантиниран

Кристиан Вигенин

От столичната РЗИ са се обадили официално на зам.-председателя на парламента Кристиан Вигенин във връзка с участието му в КСНС при президента вчера.

След заседанието, продължило шест часа, стана ясно, че председателят на Народното събрание Никола Минчев е дал положителна проба за COVID-19. 

От РЗИ са информирали Вигенин, че няма да го поставят под карантина, тъй като е преболедувал COVID-19 в рамките на три месеца преди заседанието и не попада в обхвата на заповедта на здравния министър.

"Правилата важат за всички. Очевидно не отговарям на условието за карантиниране и продължавам да изпълнявам функциите си, разбира се със специално внимание", заяви зам.-председателят на парламента пред Би Ти Ви.

Той смята да се тества всеки ден през следващите дни, за да е сигурен, че няма да постави под риск себе си и своите близки.

Кристиан Вигенин вече е направил един тест, който е отрицателен.

Останалите участници в КСНС се самоизобираха – президентът Румен Радев, премиерът Кирил Петков и началничката на кабинета му Лена Бориславова, финансовият министър Асен Василев, както и колегите му Бойко Рашков на МВР и Стефан Янев на отбраната. Самоизолация са си наложили и шефовете на парламентарните групи на ГЕРБ и "Има такъв народ" – Десислава Атанасова и Тошко Йорданов. Така е постъпил и председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов си е направил бърз тест, който е отрицателен, но той все пак заяви, че ще се подчини на разпореждането на СРЗИ. Няма информация как е решил да постъпи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст