ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Украйна предложи тристранна среща със САЩ и Русия

зеленски

Украйна предложи тристранна среща на върха със Съединените щати и Русия в опит да разсее опасността от ескалация на конфликта в Донбас.

Все още нямаме отзив от Москва, но американските ни партньори разглеждат предложението с интерес, каза Андрий Ермак, ръководител на администрацията на украинския президент Володимир Зеленски.

Германия поема инициативата за намаляване на напрежението, след като Русия изрази недоволство от преговорите с НАТО тази седмица. Германският първи дипломат Аналена Бербок ще пътува за Киев в понеделник и за Москва на следващия ден.

По-рано днес Украйна бе подложена на масирана кибератака, по време на която бяха засегнати за кратко време сайтовете на редица държавни институции. От НАТО обещаха още следващата седмица да финализират споразумение за засилване на сътрудничеството срещу хакерите.

Европейските външни министри изразиха притеснения, че днешната хакерска атака може да се окаже прелюдия към физическа атака срещу Украйна, и обещаха твърд отговор на Евросъюза, в случай че украинската криза ескалира.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст