ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Изчезнали са милиони левове за училищни салони, няма нито един направен

Радостин Василев

През 2020 година са сключени договори за изграждането на салони в училища в различни краища на страната на стойност 15 млн. лв. До днес не е изпълнен нито един. Това обяви в ефира на "Карай направо" по NOVA министърът на спорта Радостин Василев. По думите му единствено по един от проектите е започнало проектиране.

"Няма изграден нито един спортен салон. Установихме, че гаранциите на някои от изплатените договори са изтекли. Виждаме класически пример от автомагистралите. 15 милиона лева- година по-късно договорите са изтекли и няма изпълнение, а парите ги няма", обясни той.

Министърът беше категоричен, че предстои изясняване къде са изчезнали парите. "Поискал съм възстановяване на всички авансово платени средства. Има конкретни лица, които са имали задължения за дейности, които не са извършени. Умишлено двете страни явно са се разбрали салони да няма, но парите да бъдат платени. Ако средствата не бъдат възстановени, ще сезирам всички компетентните органи", добави Василев.

Спортният министър уточни, че по темата е разговарял с вътрешния и финансовия министър. Запознат е и премиерът. "Фирмите, които са сключвали тези договори, не би трябвало да са тайна. Към момента едва ли ще бъдат възстановени средствата. Става въпрос за не големи и известни фирми. Вероятно са били създадени с конкретна цел", допълни Василев.

"Тепърва ще бъдат обявени поетапно безобразията в спорта", категоричен бе Радостин Василев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст