ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Възраждане” иска оставката на цялото правителство

Парламент Костадин Костадинов Възраждане

"Мотивите, с които Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев, са, че  в неговото правителство няма как да се следва политика, различна от тази, която той като министър-председател е определил. Мотивите на Петков сигурно са правилни за самия него, но те важат в още по-голяма степен и за България и за българския народ. Няма как в българската държава някой друг да следва политика, различна от тази, която е в полза на българския национален интерес, различна от тази  на интересите на българския народ." Това се казва в позиция на партия „Възраждане“, изпратена до медиите във връзка с обявеното по-рано намерение на премиера Кирил Петков да поиска оставката на военния министър Стефан Янев. Премиерът посочи, че когато се говори за българския интерес, той не е да сведем глава. А "когато виждаме, че една славянска страна напада друга славянска страна в една братоубийствена война без реален повод, ние трябва да заявим с ясен глас – тази война трябва да спре".

"В конкретния случай, ако Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев с тези мотиви,  ние от „Възраждане“ искаме оставката на цялото правителство с мотива, че неговата политика е в разрез с българския национален интерес. Политиката на Кирил Петков превърна България в страна-участник във военния конфликт и по този начин нанесе тежки щети на българските икономически и национални интереси", посочват "Възраждане"

"Настояваме за оставка на цялото правителство и считаме, че всяко едно действие, допринасящо за замесването на България във военния конфликт в Украйна, вземането на страна в конфликт между две близки и приятелски нам държави, защото и Украйна и Русия са ни еднакво близки и с тях имаме еднакво близки исторически отношения, е престъпно и оставката е най-малкото, което трябва да последва", подчертават от партията на Костадин Костадинов. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст