“From Zero To Fintech“ среща ентусиасти с интерес в дигиталните финанси

Пари

Хакатонът „From Zero To Fintech“, който се организира от Българска финтех асоциация (БФА) и Стопанския факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“, подкрепени от Mastercard, NEXO и StikCredit, ще се проведе виртуално, а началото ще бъде дадено в събота – 19 март. На откриването на събитието ще присъстват представители на публичния и частния сектор в България и Европа, между които Министерството на финансите, Комисия за финансов надзор, Българска народна банка, Европейската комисия, Софийския университет и други, които ще имат възможност да разкажат за работата си в посока стимулиране на развитието на дигитални финансови решения.

Целта е с него да се помогне на развитието на финтех идеи и бизнес планове чрез семинари и менторство от доказани специалисти в сферата на финтех технологиите, маркетинга, продажбите, регулациите и инвестирането.

Образователната част на хакатона ще се проведе в събота, когато в рамките на седем семинара през целия ден участниците ще се срещнат с едни от най-изявените имена в сферата на финтех. Аудиторията ще премине през теми като изготвяне на бизнес план/pitch deck, рекламиране на финтех решения и представяне на финтех проекти пред инвеститори.

Специалист в сферата на продажбите на финтех решения ще разкрие спецификите при реализиране на финтех продукти и услуги на пазара. Юрист ще разкаже накратко кои са основните регулации в сектора и ще хвърли повече светлина около законодателството в Европа и България. Представител на Комисията по финансов надзор ще разкаже за Иновационния хъб в небанковия сектор и как той работи в страната. Доказани професионалисти в сферата на дигиталните технологии ще споделят най-новото около развитието на технологии като блокчейн, cloud computing и други силно разпространени  технологични тенденции във финтех сектора.

След като на участниците бъдат предоставени нужните знания и инструменти за разработване на финтех бизнес идеи, те ще имат на разположение пет дни – от 21 до 25 март, за да разработят своите отборни проекти. Участниците в тях ще имат възможност да се допитват до ментори, специалисти в сферата на техния проект. В рамките на 20-минутни виртуални разговори, в удобно време за отборите и ментора, през седмицата отборите ще могат да доразвият идеята си с помощта на едни от най-изявените лица от българския финтех свят.

Събота, 26 март, е отредена на изготвяне на 3-минутни видеа на всеки отбор. В тях те ще трябва да приложат на практика всичко научено през седмица и покажат най-доброто пред компетентно жури. 

Финалът на финтех хакатона ще се състои на 27 март, когато всички идеи ще бъдат представени. Жури, съставено от специалисти и доказани професионалисти както от публичния, така и частния сектор от България, Силициевата долина и Близкия Изток, ще оценява и анализира представеното. По време на оценяването на бизнес идеите, организаторите ще проведат тричасова Финтех конференция с физическо присъствие на говорителите в студио, която ще бъде излъчвана на живо. Темите на събитието са свързани с бъдещето на финтех, последните тенденция в сектора и влиянието на Брекзит, COVID-19 и войната в Украйна върху развитието му. Участници в конференцията ще са доказани специалисти с изявено мнение по темите. Измежду участниците ще са партньорите на събитието Mastercard, Nexo, StikCredit и други. 

В края на деня журито ще излъчи най-добрите три идеи. Победителите ще получат награди във формата на услуги, които да спомогнат за реализирането на бизнес идеите на пазара.

Цялата програма по часове и повече информация за Финтех хакатона може да намерите на www.fromzerotofintech.com

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА УЧАСТИЕ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО ТУК.

Още за събитието може да прочетете в статията Българската финтех общност дава 3000 лв. на най-добрата финтех идея.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст