ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

704 са новите случаи на коронавирус у нас

фалшив тест ковид

Зо 704  нови случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие съобщават от Единния информационен портал. Това означава, че положителни са се оказали 9.53% от направените 7385 теста. Активните случаи в страната са 189 422.

Излекувани са 482 пациенти.

Хоспитализирани  са още 83 човека. От тях 84.34% не са ваксинирани. За лечение в болница са настанени 2045 пациенти, от които 241 са в интензивно отделение.

От информационния портал съобщават и за 4 починали.

През последното денонощие са поставени 512 ваксини. С по две ваксини вече са 2 049 260 българи.

Желаещите да се ваксинират срещу Covid-19 в неделя могат да го направят в столицата, в познатите вече изнесени пунктове, в Пловдив и в Бургас. Мобилен екип на здравната инспекция във Враца ще извършва ваксинация по домовете. 

Правителството няма да удължава след 31 март 2022 г. срока на въведената в страната извънредна епидемична обстановка, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Мотивът е, че след като вече близо две години страната ни се намира в извънредна епидемична обстановка, към момента ситуацията се следи и управлява по предвидим начин и не е необходимо ново удължаване на срока и запазване на ограниченията за гражданите и бизнеса.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст