“Българска роза” – Карлово ще плати дивидент по 0.05 лева на акция

кредит

Фирмата за производство на козметични продукти "Българска роза" АД в Карлово ще разпредели по 0.05 лева брутен дивидент на акция от печалбата за миналата година. Това четем в поканата за свикване на общо събрание на акционерите на дружеството на 10 май.

Общата сума на дивидента, който се планира да бъде изплатен на притежателите на такива книжа, възлиза на 267 549 лева.

Зо последно компанията изплати разпредели по 0.08 лева на акция от печалбата си за 2018 година.

„Българска роза“ приключи минабата година с печалба в размер на 343 хил. лева при загуба от 136 хил. лева за 2020-а. Това се случва след като дружеството увеличи приходите от продажби до 3.87 млн. лева през миналата година в сравнение с 2.94 млн. лева година по-рано, или с 31.6 на сто.

„Българска роза" АД – Карлово е наследник и последовател на старите традиции и опит в производството на етерични масла и други натурални продукти в този регион на България. Сред продуктите е и лавандуловото масло, което се използва широко в парфюмерията. Други натурални продукти са: етерични масла и натурални екстракти. Освен натурални продукти предприятието произвежда и тютюневи соуси и аромати, които са предназначени за подобряване на вкусово-ароматичните качества на тютюна при производството на тютюневи изделия.

Публичната компания има над 1600 акционери. Книжата й се търгуват на „Българсата фондова борса“, на Неофициален пазар. Основнен акционер на дружеството е бившият приватизационен фонд "Стара планина холд" АД с дял от 49.99%, а "Гарант-5" ООД държи 32.94% от книжата с право на глас. Останалите книжа са собственост на по-малки инвеститори.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST