Петков се опитва да заобиколи коалиционното споразумение за РСМ

Слави Трифонов

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов изригна срещу премиера Кирил Петков в профила си във Фейсбук.

Трифонов заявява, че Петков се опитва да заобиколи коалиационното споразумение и да отхвърли без никакво условие ветото на България за Северна Македония. Той определи коментарите на Петков за кандидата на ИТН за шеф на БНБ Любомир Каримански като нецензурни и невъзпитани.

"Уважаеми българи и уважаеми партньори от коалицията, която управлява в момента България, времената са такива, че моментът не е подходящ нито за нови избори, нито за нови сътресения. Затова искрено се надявам, че министър-председателят ще ревизира отношението си и към Северна Македония, и към избора за шеф на БНБ. Защото това са въпроси, които касаят не само управляващата коалиция, а всички българи" – това написа във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. 

Според него премиерът Кирил Петков се опитва да заобиколи коалиционното споразумението за Република Северна Македония. 

„За съжаление, премиерът Кирил Петков през цялото време се опитва да заобиколи това споразумение и да отхвърли ветото на България без никакви условия. Той желае до края на юни да започнат преговори със северномакедонците, без да има никакви юридически гаранции за спазването на правата на българите в тази държава. Уточнявам, че това той правеше без да съгласува изявленията и действията си не само с дипломатите от Министерство на външните работи, но и без съгласуване с коалиционните партньори, камо ли с Народното събрание", посочва Трифонов в поста си. 

Той отправя критики и по повод избора на нов управител на БНБ. 

„Днес с изумление разбрах, че Кирил Петков си е позволил да направи изключително нецензурна, груба и невъзпитана квалификация в личен план към господин Любомир Каримански, кандидат за управител на БНБ. От уважение към вас няма да цитирам точните му думи. Искам само да му напомня, че изборът за шеф на БНБ е от компетенцията на Народното събрание, а не на Министерски съвет", пише още Трифонов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст