ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От ПП притеснени, че Каримански идва от българския банков сектор

Парламент Кандидати за управители на БНБ Андрей Гюров

"Нямаме проблем с професионализма на господин Каримански. Притеснява ни, че той идва от българския банков сектор, на това не се гледа с добро око за един управител на БНБ." Това заяви оттеглилият се от надпреварата за шеф на централната банка Андрей Гюров, председател на парламентарната група на "Продължаваме промяната". Той коментира напрежението в управляващата коалиция, възникнало покрай двете кандидатури за поста – неговата и тази на Любомир Каримански от "Има такъв народ".

Гюров отбеляза пред bTV, че в концепцията на Каримански са липсвали действия и стъпки към приемането на България в еврозоната. "Нашето желание от самото начало беше да има единна кандидатура на коалицията, но за съжаление, не бяхме подкрепени в зала и се стигна до този резултат да имаме две номинации. Ние винаги сме поставяли отговорностите над постовете и затова на този етап решихме, че изтеглянето на кандидатурата ми е правилният ход, за да дадем шанс, а да се стартира една нова процедура да се намери личност в консултации както в коалицията, така и в останалите парламентарно представени сили, да се намери една обединяваща кандидатура, която да получи ясен мандат за бъдещето на централната банка", каза председателят на ПГ на ПП.

Няма политически рекет от страна на "Продължаваме промяната" и връзка между избора на управител на БНБ и проблемът с разплащанията за пътните строители от регионалното министерство, категоричен е Гюров. Думите му бяха по повод това, че председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов обвини в рекет премиера Кирил Петков и партньорите си от "Продължаваме промяната"

"Вие преценете кой използва рекет в момента", каза оттеглилият се от надпреварата кандидат на ПП.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст