Добринка Калчева е първото предложение за член на ВСС от квотата на прокурорите

Висш съдебен съвет

Публикувано е предложението на прокурори от съдебния район на Апелативна прокуратура – Пловдив, с което предлагат Добринка Калчева – прокурор в Апелативна прокуратура – Пловдив, за изборен член на ВСС.

Добринка Калчева има над 24 години юридически стаж изцяло в системата на Прокуратурата на Република България. Започва професионалната си кариера през 1999 г. като следовател в Окръжна следствена служба – Пловдив. В периода от 2006 г. до 2014 г. е прокурор в Районна прокуратура – Пловдив. От 2014 г. е прокурор в Апелативна прокуратура – Пловдив, където работи и към настоящия момент.

Вносителите на предложението посочват, че опитът на Добринка Калчева като следовател и прокурор има принос за успешното ѝ справяне с функциите по ръководството и надзор върху досъдебните производства и поддържане на коректни отношения с разследващите органи. Отбелязват, че тя „познава добре работата на прокуратурата не само в наказателноправен, но и в административноправен и гражданскоправен аспект, поради участието ѝ в административносъдебния и гражданскосъдебния надзор в Апелативна прокуратура – Пловдив“.

Според магистратите, прокурор Калчева се ползва с безупречна репутация, в работата си е принципна, честна и умее да отстоява мнението си, поради което изразяват увереност, че ще изпълнява съвестно задълженията си като член на ВСС.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *