Прокурор Екатерина Стратиева изнесе открит урок пред ученици от 11 клас

Прокурор Екатерина Стратиева

Екатерина Стратиева, прокурор от Районна прокуратура – Кърджали, изнесе открит урок на тема „Домашното насилие над малолетни и непълнолетни, и мерките за защита на правата на жертвите“ пред ученици от 11 клас на Средно училище „Йордан Йовков“ – Кърджали.  Срещата се проведе в рамките на Образователна програма на Висшия съдебен съвет „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

В течение на два поредни часа прокурор Стратиева разясни на учениците какво представлява домашното насилие според Закона за защита от домашно насилие. Тя разговаря с тях на достъпен език и ги запозна с това кой има право на защита от домашно насилие, кои са компетентните органи за сезиране при случаи на домашно насилие, кога може съдът да издаде заповед за незабавна защита от домашно насилие и какви са последиците от нарушаване на издадената заповед. Подробно им представи видовете мерки за защита от домашно насилие, както и какъв може да бъде максималният срок за тях.

След края на лекцията, прокурор Стратиева отговаряше на въпросите на учениците.

Съвместните срещи по Образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ между  Окръжен съд – Кърджали, Окръжна прокуратура – Кърджали, Районна прокуратура – Кърджали и Средно училище „Йордан Йовков“ – Кърджали ще продължат до края на учебната година с още уроци по право.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *