Нови снимки показват Борис Джонсън на купон по време на локдаун

Борис Джонсън

ITV News разпространи снимки на британския премиер Борис Джонсън с чаша алкохол в ръка на събиране на Даунинг стрийт по време на локдаун.

Телевизията показа четири снимки, които са направени на 13 ноември 2020 година на прощално парти на директора за комуникации на Даунинг стрийт Лий Кейн. Борис Джонсън е развеселен в компанията на поне 6 души около маса, на която се виждат няколко празни бутилки от вино. Лондонската полиция издаде глоби за събирането на тази дата. Сега възниква въпросът защо премиерът е бил пощаден.

След публикуването на снимките заместник-лидерът на Лейбъристката партия Анджела Рейнър заяви, че премиерът е "уронил престижа на офиса си" и че "британският народ заслужава повече".

"Борис Джонсън постоянно казваше, че не знае нищо за нарушаване на закона, а сега няма съмнение, че е лъгал. Той създава правилата, а след това ги нарушава", изтъкна Рейнър. Либералдемократите казаха, че „Джонсън явно смята британците за глупаци“, а шотландските националисти го нарекоха "шарлатанин и лъжец".

Опозицията призова депутатите от Консервативната партия да свалят Джонсън от власт. В редиците на торите също се надигнаха гласове за оставката му. Всичко това става в началото на седмицата, в която се очаква да бъде публикуван доклада за "Партигейт" на държавния служител Сю Грей.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст