ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Министърът на спорта Радостин Василев подава оставка утре

Парламент Пламен Абровски ИТН

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев ще подаде оставка утре, обяви самият той пред журналисти в кулоарите на парламента.

Решението важи и за заместник-министрите.

"Тук има дисциплина, решението е взето, четиримата министри подават оставки заедно със заместник-министрите, това не подлежи на никакъв коментар", уточни той.

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов изключи вариант партията на Слави Трифонов да преговаря с останалите три формации в коалицията, за да продължи управлението.

"Не обичам да говоря напред. В момента сме стъпка по стъпка, тази стъпка. С тая стъпка това правителство приключи, и тая коалиция приключи. Оттам нататък какво ще се случи, ще видим. Знаете какви са опциите. При падане на правителството започва раздаване на мандати – най-голяма, втора и трета, която избере президентът. Някъде в целия този процес е напълно възможно да се случи нещо, но аз не знам. В момента това положение е нетърпимо, по този начин няма да продължи. И дори по-нататък нещо да се случи, няма да е при тези условия", обясни той.

Всички министри на ИТН в правителството на Кирил Петков ще подадат оставки, увери председателят на парламентарната група Тошко Йорданов.

"Ще подадат. Двама са в чужбина, така, че като се върнат", уточни той.

По-рано министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов стана първият министър от квотата на ИТН, който подаде оставка.

Тошко Йорданов отказа да отговори на въпроса дали формацията му иска нови избори или е готово да подкрепи правителство с трети мандат, ако той бъде връчен на ИТН от президента.

"Господин Йорданов не е врачка и отказва да говори за бъдещето. Вървим стъпка по стъпка. Първа стъпка, ние излизаме от този кабинет, от тази коалиция, падане на това правителство. Оттам нататък – като му дойде времето", каза той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст