ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

„Eлектрохолд“ подкрепи Фестивала на скоростта в София

Tesla Model Y

„Електрохолд“ ЕАД,  който е част от най-големия публичен холдинг в страната – „Еврохолд България“, e партньор на първото в България изложение за луксозни и спортни автомобили – Sofia Festival of Speed (Фестивала на скоростта в София), съобщиха от компанията.

Ferrari, Maserati, Lamborghini, Mercedes и Porsche са част от марките, до които посетителите могат да се докоснат на живо. На място ще бъдат представени ексклузивно и други брандове преди официалния им дебют в България, което ще стане за пръв път на това събитие.

На изложението присъства и специална Tesla Model Y, една от едва 20-те в света с личния подпис на Илон Мъск, основателя на бранда. Електромобилът е елегантно брандиран с логото на „Електрохолд“ като символ на подкрепата на компанията за развитието на електрическата мобилност в България.

Организатор на Sofia Festival of Speed e „Авто Юнион“ АД, която предлага в България девет марки автомобили, след които Ferrari и Maserati. Събитието се реализира с подкрепата на общо единайсет компании.

Организаторите представят на аудиторията автомобили, които рядко могат да бъдат забелязани по улиците. Сред тях са и автомобили със сериозна състезателна история, натрупали километри по световните писти, рали-автомобили, изискващи майсторски умения за шофиране, както и дрифт автомобили.

Автомобилните фенове ще могат да се запознаят и с луксозни колекционерски книги с историята на част от изложените марки автомобили.

Идеята за Sofia Festival of Speed идва от големия фестивал на скоростта Goodwood, който се провежда всяка година през лятото на територията на Гудууд Хаус, Западен Съсекс, Англия. Фестивалът събира на едно място хиляди ретро състезателни автомобили. Организаторите на Sofia Festival of Speed имат амбицията да превърнат събитието в ежегоден празник. 

"Електрохолд България" е правоприемник на "ЧЕЗ България", което смени името си, след като през миналата година "Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани" Б.В., притежавана от "Еврохолд България". придоби мажоритарен дял в седем дружества на чешката държавна компания CEZ a.s. в България.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст