ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

„Възраждане“ предлага Бойко Атанасов за председател на КПКОНПИ

бойко атанасов

„Възраждане“ предлага следователя Бойко Атанасов за председател на КПКОНПИ. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов. 

„От няколко месеца насам, началото на март, един от важните органи за функционирането на демокрацията в нашата страна – КПКОНПИ, няма избран председател. Трябваше тази процедура да е отдавна задействана. Направихме наши правила, предложихме ги, но не бяха допуснати за разглеждане в комисия с изключително измислени аргументи“, допълни той.

Преди три години Бойко Атанасов бе предлаган от гражданското сдружение „БОЕЦ“ и за поста на главен прокурор, но тогавашният правосъден министър отказа да го издигне като алтернативен кандидат на Иван Гешев.

„Причината да приема тази номинация е, че към мен не са отправени никакви условия. В миналото, когато е ставало въпрос за заемане на определена позиция, която би могла да влияе на преследване на корупцията. Спрямо мен са поставени условия, поради което никога не съм се съгласявал за поемане на ангажименти. Това за мен е изключително важно и от значение за това в България наистина да има нулева толерантност към корупцията. Няма никаква борба по отношение на борбата с корупцията по високите етажи на властта. Структурите, които трябва да противодействат на борбата с корупцията, са сплотени и единственото, което извършват, е замазване на получаването на сигналите, заедно с Прокуратурата. КПКОНПИ е органът, който може да пресече и да овладее голяма част от корупцията“, коментира Бойко Атанасов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст