За повече чужди инвеститори, най-важното е доверието и стабилността

Парламент Даниел Лорер

За да има повече чужди инвеститори у нас, най-важното нещо е доверието и стабилността. Това заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер по време на разискванията в парламента по вота на недоверие към правителството. Предложението за оставка на кабинета е на ГЕРБ-СДС за провал във финансово-икономическата политика.

​В изказването си от парламентарната трибуна Лорер каза, че борбата с корупцията и изграждането на правовата държава е това, което наистина ще възвърне доверието и ще гарантира инвестиции.

Той посочи, че за последното тримесечие на тази година над 170 български компании са получили финансиране  през първото тримесечие на 2022 г. Лорер подчерта, че една от компаниите в стартъп сектора е станала първия български еднорог, „финансиран  от огромни чужди фондове, които вярват в български компании“.

Министърът каза, че в момента Българската агенция за инвестиции работи по предложения от над 1,4 млрд. лв. Той посочи, че въпреки кризите, в периода януари – април, преките чуждестранни инвестиции са тройно по-големи в сравнение с миналата година. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст