И “Демократична България” се обяви за премиер от ПП

Христо Иванов

Не сме очаквали да бъдат давани знаци, първо президентът ще извърши целия цикъл от консултации и на базата на това ще вземе решение.

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов след консултациите при президента относно връчването на третия мандат за формиране на правителство. 

"С кабинет не можем да бъдем готови, защото третият мандат по презумпция е колективна игра и който го получи, трябва да намери допирните точки. Ще разговаряме с досегашните партньори. Ако президентът реши да даде на БСП мандата, ние много сериозно ще обсъдим тяхната визия за управление и ще бъдем конструктивни. Ако получим третия мандат, няма да издигаме министър-председател. Това трябва да бъде иницатива на "Продължаваме промяната", обяви той.

"Ще продължим усилията за съдебна реформа и в това правителство и в следващия парламент. В последните дни всяка от парламентарните групи ясно изрази отношението си към политическата ситуация. БСП, ДБ и "Има такъв народ" са готови да преговарят за съставяне на правителство. И трите партии заявиха, че не биха включили в разговорите ГЕРБ и ДПС. От ПП обявиха, че освен с опозиционните не биха разговаряли и с ИТН. За опозицията в лицето на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" най-вярната алтернатива на политическата криза са предсрочни избори", добави Христо Иванов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст