ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Маските стават задължителни в градския транспорт в София

маски

От понеделник (25 юли) носенето на предпазни маски за лице става задължително в столичния градски транспорт. Това е разписано в заповед на Столичната регионална здравна инспекция. Без маски могат да пътуват единствено децата под 6-годишна възраст.

Други нови осем области от днес връщат част от противоепидемичните мерки, а положителните проби за денонощие в страната са 24%. Новите областите, в които се връщат мерките, са Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Монтана, Перник, Разград, Стара Загора и Хасково. Утре мерки ще бъдат въведени и в Ловеч.

В момента 19 области в страната попадат в Етап 1 според Националния оперативен план за справяне с COVID-19. В лечебните и социалните заведения ще се носят маски, препоръчва се работа от разстояние, където има възможност за това, спазване на дистанция от метър и половина на местата, на които се струпват хора.

За последното денонощие у нас 1640 са заразени те с коронавирус. В болници с коронавирусна инфекция са настанени 856 пациенти. Починали са шестима души.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст