ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От ИТН няма да приемат отцепниците да получат министерски постове

Парламент Станислав Балабанов ИТН

От "Има такъв народ" няма да приемат напусналите парламентарната група депутати да получат министерски постове. Това каза Станислав Балабанов от партията на Слави Трифонов. "Категорично не бихме се съгласили с нещо такова, тъй като е нечистоплътно. Тук говорим за морал, какъвто тези хора не притежават", добави той. И изтъкна, че отцепниците от ИТН може да са на масата за преговори, но не означават нищо за парламентарното мнозинство. "Без тях, ако съумеем четирите формации да направим мнозинство, бихме имали 128 гласа, така че напусналите са без значение, такива хора по принцип остават без значение в политиката", смята Балабанов.

"Всички очакваме да видим кое ще е предложението на "Продължаваме Промяната" за кандидат-премиер, чакаме да видим как ще протекат преговорите. БСП имат доста сериозна отговорност", каза още депутатът. Запитан дали от ИТН държат да имат министри в бъдещ кабинет, отговори, че диалогът е отворен, но първо трябва да мине вторият кръг от преговори. Според него управление няма да се случи, ако продължи практиката с налагането на имена, с едноличното налагане на заповеди, с едноличния начин на управление, с превръщането на парламента в "гумен печат".

От партията на Слави Трифонов обаче оставяли диалога отворен, за да видят "кой как ще предложи имената, кой как ще застане зад тях". "Защото тези, които говорят в момента за програма, по която трябва да вървим, напоследък налагат само имена. Затова казваме, че партията, която вкара държавата в избори в момента, ще е основният виновник. Запазваме нормален тон, защото за нас е важно да се свърши конкретна работа", обясни Балабанов.

По думите му разговорите с "БСП за България" тази седмица са минали в конструктивен тон и диалог. "По програмата за работа, която залагат като основен фундамент, ако има правителство, дадохме своите предложения, редакционни промени. Така че по нея нямаме проблем, абсолютно нормално и по човешки минаха тези разговори, в които БСП са основен водещ", подчерта депутатът от ИТН.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст