ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Продават акции на “Брикел” на американска компания

ТЕЦ Брикел

"Брикел" сключи договор за продажба на акции на американска компания, която ще ни преведе през този преход. В понеделник-вторник ще бъде оповестена повече информация." Това обяви пред bTV Янилин Павлов, изпълнителен директор на предприятието. По думите му ако спрат "Брикел", няколко града ще останат без отопление – Гълъблово, Сливен, Бобов дол, Русе. Той уточни, че градовете трябва да търсят алтернативи и е пуснал писма, за да ги предупреди. "Няколко града ще останат без топлина на фона на кризата в момента. Вчера Европейската разреши отваряне на ред топлоцентрали на въглища, които дори не спазват екологичните норми, а ние да затваряме… Не виждам къде е логиката", коментира директорът. Той отказа да отговори на въпроса кой е собственикът на дружеството, тъй като това не било най-важното.

Павлов отрече, да са възпрепятствали министъра на околната среда и водите Борислав Сандов да влезе на територията на предприятието. "Днес разпространих едно клипче, в което е видно как Сандов идва на портала и за 40 секунди е на територията на "Брикел". Помолен е от служителката да се качи в административната сграда. Той отказва да се качи и казва, че ще изчака в колата. Излиза и сам тръгва към съоръженията без охрана", обясни директорът. Екоминистърът бил помолен да се върне там, откъдето е влязъл и да изчака лице, което да го придружи до съоръженията, които иска да види. "Аз като му предложих да го разведа, той отказа и извика полиция", допълни Павлов.

"Не видях на никого да му е станало лошо, бях през цялото време с тях", отвърна директорът на дружеството на твърденията, че на част от хората от делегацията на премиера Кирил Петков им е прилошало по време на посещението заради замърсяването. "Цитираха едни моментни стойности от станцията, които са некоректни и аз моля да оповестят проверките", категоричен е той. По думите му "Брикел" единствено запрашава локално, защото се използвали сухи въглища. И увери, че срещу това за взети мерки. "Това, че е недобре изглеждащо предприятие, не следва да бъде затворено", каза още директорът. Той е категоричен че замърсяването е в нормите. "Ще слагаме обезпрашителни системи и допълнителни системи, които да оберат този прах, който се генерира", допълни Янилин Павлов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст