ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Клоновете на „KBC Банк“ вече са ребрандирани

Главният изпълнителен директор на "KBC Банк България" и на ОББ - Питър Рубен - офис Пловдив

След придобиването на „Райфайзенбанк (България)“ и нейните дъщерни дружества у нас, дейността на белгийската финансова група KBC в България вече обхваща 14 компании в секторите банкиране, застраховане, лизинг, застрахователно посредничество, управление на инвестиции, пенсионно осигуряване и факторинг, обслужващи общо близо 2.5 млн. клиенти у нас. Бъдещата обединена банка – № 1 по активи, ще запази местното широко познато име "ОББ".

До обединението на ОББ и „KBC Банк България“ (новото име на „Райфайзенбанк България“) управителните им съвети ще работят заедно, за да осигурят максимално бърза и ефективна интеграция при пълна прозрачност и равни условия за двете страни. Предстои новопридобитите дружества, носещи името на KBC, да се обедният с дружествата, носещи името на ОББ, извършващи идентична дейност – "Обединена българска банка" (ОББ), "ОББ Интерлийз", "ОББ Асет мениджмънт" и "ОББ Застрахователен брокер". До правното им сливане те ще продължат да функционират като отделни юридически лица, като дотогава не се очакват значителни промени за клиентите, обявиха от банката купувач.

Вече са предприети и първите мерки по сливането на двете кредитни институции. По силата на споразумението за придобиване на българските дружества на „Райфайзенбанк Интернешънъл“ от белгийската финансова група KBC отличителните знаци на всичките им офиси трябваше да бъдат заменени с новия бранд „KBC Банк България“ в рамките на 10 работни дни от осъществяването на сделката. Екипът, работил по ребрандирането на закупената банка, дори е изпреварил този срок и е завършил смяната на името и запазения знак на банката във всички 115 клона в цялата страна с два дни по-бързо.

В резултат корпоративният сайт на новопридобитата банка вече е www.kbcbank.bg, мобилното банкиране се казва KBC Mobile Bulgaria, а онлайн банкирането – KBC Online Bulgaria. Те обаче запазват своите функционалности и не е необходимо клиентите да предприемат допълнителни действия, за да продължават да ги използват, както и досега.

Но всички дебитни и кредитни карти на „KBC Банк“, които са издадени след 10 август, също ще бъдат с обновен дизайн, уточниха от ОББ.

Процесът по ребрандиране на „КВС Банк България“ включва още промени в дизайна на сайтовете на банката и дъщерните ѝ дружества, профилите в социалните мрежи, банкоматите и ПОС терминалите, редица клиентски и вътрешни системи и документи. Ребрандирането на ПОС терминалите и банкоматите извън клоновете продължава и ще бъде завършено до половин година. Същият срок важи и за всички системи и документи.

Главният изпълнителен директор на „KBC Банк България“ и на ОББ – Питър Рубен, проследи процеса по сливане и посети лично част от клоновете в София, Пловдив и Стара Загора. Според него, ребрандирането на „КВС Банк“ в толкова кратки сроковее било предизвикателство „В рамките на броени дни новата банка трябваше да смени облика си и вярвам, че успехът на проекта се дължи на отличната организация и личната мотивация на всеки в екипа. Зад този успех стоят четиримесечните им усилия, като подготовката започна още в началото на 2022 г.“, обясни Питър Рубен.

 

 

Fitch повиши рейтинга на „КВС Банк България“

След обявяването на сделката по сливане, международната рейтингова агенция „Фич Рейтингс“ (Fitch Ratings) повиши дългосрочния рейтинг (Long-Term Issuer Default Rating (IDR) на „КВС Банк България“ с три стъпки: от "BBB-" до "A-", а краткосрочния от "F3" до "F1" с положителна перспектива. Самостоятелният рейтинг на банката Viability Rating (VR) от "bb+" е поставен под негативно наблюдение.

По-високият рейтинг отразява придобиването на банката от белгийската KBC Bank NV (KBC, "A+"/стабилна) на 7 юли и по-голямата вероятност за подкрепа от страна на собственика.

„KBC Банк и ОББ, двете банки от финансовата група KBC в България, вече имат най-високия дългосрочен кредитен рейтинг в държавата, което е категоричен знак за доверието, която клиентите ни могат да имат в нашите сила и стабилност.“, коментира Питър Рубен, главен изпълнителен директор на KBC Банк и ОББ и кънтри мениджър на KBC Груп в България.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст