ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ние доставяме нефт от Русия, защо за него не се протестира?

Парламент Любомир Каримански ИТН

„Ако имаме договор, който не е прекратен и действащ, той би трявало да се спазва, както е подписан. Но от друга страна нека да наблегнем на това как се доставя нефтът в България за бензиностанциите. Цената на нефта не е поевтиняла". Това каза по повод протестите около възможно възобновяване на преговорите с "Газпром" за доставка на газ Любомир Каримански – бивш народен представител и бивш председател на Бюджетната комисия от квотата на ИТН.

Пред NOVA NEWS той обясни, че страната ни доставя нефт от Русия и попита къде е разликата от цената, на която той се доставя и цената, на която се продава по бензиностанциите. Припомни и засекретен доклад на ДАНС по случая. "Въпреки че ние доставяме най-евтиния нефт за бензиностанциите, цената не е поевтиняла. И в същото време протести за руския нефт няма. Защо имаме двоен стандарт?”, попита бившият депутат. 

Той предупреди, че ни предстои "криза” и посочи: „Не знам как трявба да се обяснява на хората, за да знаят в каква ситуация ще изпаднат след няколко месеца. Много е сериозно положението".

Каримански все още не е решил дали би участвал в листа на ИТН, ако го поканят.

"Предстои и самият аз за себе си да реша кое ще бъде най-добро за мен и дали ще мога да дам нещо на страната си. За друг политически субект няма как да говорим, аз съм последователен човек. Не мисля, че се е появил друг проект, който да се припокрива с моето виждане за политическо развитие на страната", подчерта Каримански.

При връщането му в момента, когато бе предложен за шеф на БНБ и интригите около номинацията му, Каримански коментира: „През това минах с търпение и балансираност и с балансираност, която търся в себе си през цялото време”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст