ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Новият офис на банката ни позиционира там, където ни е мястото

Никола Бакалов ПИБ Fibank

Г-н Бакалов, Имате и друг повод за поздравления – новата придобивка на ПИБ. Сградата е впечатляваща. Тази цялата сграда на банката ли е?

– Ние сме наели около 70% от сградата, може би малко и по-малко. Останалата част от сградата по информацията, която аз имам, ще бъде наета от технологични компании.

Затова и сме тук – Sofia Tech park e инкубатор за иновации, за технологични компании. А пък ние ще имаме възможност за хубава интеракция с тези компании – точно защото сме един от дигиталните лидери не само в България, но и в региона.

Ние имаме какво да им покажем. Имаме с какво да им помогнем и имаме какво да вземем от тях. Така че съм развълнуван от това, което предстои, защото е наистина много правилно и много добре ни позиционира – там, където ни е мястото.

А как се отразява промяната на екипа?

– Екипът е впечатлен от сградата – от това, че е нова и че има много пространство. От това, че всички сме на едно място и всяко едно решение, за което преди това се пътуваше между няколкото ни други сгради, за да отидеш и да се срещнеш с екипа, сега се взима много бързо. Решаваме нещо да обсъдим – след 5 минути сме се събрали и го правим. Защото ние сме петата по големина банка в България. И това е сериозно предизвикателство – мястото и сградата да отговарят на всички стандарти. Да може да се осигурят всички изисквания, които една високотехнологична банка има към помещенията.

Екипът, естествено, трябва да се пренастрои – една част идват от бул. „България“, друга идва от други офиси, трета  –  от бул. „Драган Цанков“, четвърта – от „Енос“ – от центъра на София. Събираме целия екип от различни места и всеки се пренастройва. Но крайната цел е достатъчно мотивираща и екипът е вдъхновен.

Сигурно ще има служители, които се срещат за първи път?

– Не, освен тези, които са назначени след началото на пандемията. Със сигурност има и такива, които не се познават, но текучеството при нас е малко. По-скоро отдавна не са се виждали на живо, защото те се виждат през видеоконферентните разговори. Но не е същото.

Разговора води Евгений Натов

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст