ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ББР и НСИ ще проучват готовността за зелен преход и нагласите за декарбонизация на бизнеса

пазари

„Българска банка за развитие“ АД подписа с Националния статистически институт споразумение за сътрудничество при провеждането на проучвания и обработката на данни, свързани с банковото финансиране на малките и средни предприятия в страната.

Националният статистически институт ще спомогне в анализа на търсенето на възможности за финансиране за зелен преход и въвеждането на ESG стратегии (екология, социалното развитие и фирмено управление) в предприятията.

Сътрудничеството предвижда също съвместни публични прояви, обучения, конкурси с фокус върху инвестиционната активност със социален, „зелен“ и икономически компонент.

Националният статистически институт ще предоставя на „Българска банка за развитие“ информация от свои статистически изследвания, включени в Националната статистическа програма, като може да подпомогне провеждането на проучвания и анализи на кредитната институция.

Съвместната работа ще подобри структурирането на нови гаранционни и кредитни продукти, насочени към отделни пазарни ниши, с които банката да подпомогне целево нуждаещите се компании, както и да мобилизира ресурс в области като устойчиви бизнес модели, засилване на експорта и конкурентоспособността на малките и средните предприятия и други.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст