ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Капитализацията на криптопазара падна под 1 трлн. долара

валути

Bitcoin флиртува с най-ниските равнища за тази година след поредните масови разпродажби на виртуални пари, които изпратиха общата пазарна капитализация на сектора под 1 трлн. щ. долара. Най-голямата криптовалута падна с повече от 6% от началото на седмицата и в сутрешната търговия в Сингапур на 7 септември се разменяше срещу грубо 18,620 долара. С подобна пропорция се е понижила и капитализацията на криптопазара през последните 24 часа, по данни на CoinGecko.

Растящите реални лихвени проценти, смятани за действителната цена на кредитите, оказват сериозен натиск върху цял кръг активи и виртуалните инструменти не правят изключение. Отстъплението на Bitcoin тласка дигиталните монетите към юнския минимум от 17,600 щ. долара когато избухнаха скандалите в криптокредиторите и хеджинговите фондове. Анализатори на бранша посочват, че виртуалната валута се задържа под 20 хил. долара, където е била нееднократно и преди, и е напълно реално тя да слезе още малко по-надолу.

Същевременно, оптимизмът от предстоящото усъвършенстване на мрежата на Ethereum не пресъхва, защото експертите очакват то да привлече свежи инвестиционни потоци от Европа и от други дигитални активи. 

Индексът на най-активно търгуваните и популярни криптовалути MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 е загубил около 60% от пазарната си оценка през тази година. Bitcoin също претърпя сериозен срив от върховите пандемични почти 69 хил. долара, достигнати през ноември 2021-а. Като цяло обаче анализатори очакват възстановяване на възходящия тренд на криптоактивите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст