НСО призна, че наглецът в Кресненското дефиле е техен човек

нсо

НСО започва вътрешни проверки след зрителски сигнал за опасно поведение на автомобил на службата по пътя в Кресненското дефиле.

Според очевидци шофьорът се е движил с включена звукова и светлинна сигнализация, предприемайки маневра за изпреварване. 

Рисковото изпреварване се случва преди 4 дни в Кресненското дефиле, където преди два месеца бяха монтирани колчета именно за да спрат опасните маневри и където беше въведено ограничение от 50 километра в час.

На видеоклипа, заснет от очевидец ясно се забелязва как колата избутва другите автомобили от платното за движение.

И въпреки че първоначално от НСО отрекоха това да е тяхна кола, повторна проверка показва точно обратното.

По закон НСО може да използва специален режим на движение, но при необходимост и само, ако той не застрашава безопасността на пътя. А крайното решение е на шофьора, коментира бившият началник на службата о.р.ген. Румен Миланов.

„Другият по-голям въпрос е целесъобразността. Както се шегувах, ако бях аз, сигурно нямаше да предприема това изпреварване. Охраняемото лице все бърза, винаги бързат. В не малка степен водача на автомобила трябва да се съобразява, но в случая не трябва да се съобразява с неговото желание за бързо движение в един рисков участък, то е риск и за него, и за тях е риск”, заяви Миланов.

Автомобилът е на Националната служба за охрана и е управляван от водач на службата. Автомобилът е превозвал охранявано лице, са потвърдили  от НСО. Охраняваният не е от правителството, уточняват от службата. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст