ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

До месец трябва да получим първия транш по Плана за възстановяване

Александър Пулев

"Споделена е отговорността между различните ведомства по Плана за възстановяване и устойчивост. От наша страна сме изпълнили всички изисквания по първото и второто плащане. Работим в момента по изискванията за третото и четвъртото." Това заяви на брифинг в Бургас служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев. В близките три-четири седмици трябва да постъпи първото плащане, уточни той. И изтъкна, че за второто плащане в момента много активно се пишат проектозакони от служебния кабинет. "Трябва да се подготвят двайсет и един проектозакона. Нашата цел е да вкараме тези проектозакони в парламента и призовавам новото правителство да работи конструктивно, да си свърши работата, за да няма спънки по плащанията", каза още Пулев. Първата програма по Плана е отворена до 21 септември.

Министърът информира, че служебното правителство работи по процедура, свързана с IT решенията и киберсигурността. През последните седмици е вкарана за одобрение програмата за конкурентоспособност и иновации в предприятията. През този месец ще бъде внесена за одобрение втората голяма европрограма по структурните фондове за научните изследвания.

Александър Пулев бе в Бургас, за да представи първата за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост – "Технологична модернизация". Тя е с общ бюджет 260 млн. лв. Процедурата е насочена към микро-, малки и средни предприятия. Кандидатства се онлайн. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст